Sinan Ateş Davasında Şok İtiraf: Emniyet'te İşkenceye Çırılçıplak Maruz Kalmış!"

Türkiye, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin yargı sürecine yoğun ilgi gösteriyor. Sincan Cezaevi Kampüsü'nde gerçekleşen davanın ilk duruşması sanıkların savunmaları ve şok eden iddialar ile devam etti.

Sinan Ateş Davasında Şok İtiraf: Emniyet'te İşkenceye Çırılçıplak Maruz Kalmış!"

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin açılan davada sanık Vedat Balkaya, tetikçi Eray Özyağcı'nın kendisine Sinan Ateş'le olan husumeti nedeniyle Ankara'ya gitmeleri gerektiğini söylediği ifadesini reddetti ve bunun polislerce yazıldığını iddia etti.  Balkaya, “Emniyet’te bizi çırılçıplak soyup damacana suyla işkencede bulundular. Benim ağzımdan çıkmayan onlarca söz var ifademde" dedi.

Sanıklardan Vedat Balkaya, kendisine yapılanların hukuksuz olduğunu savunarak, Ankara'ya gittiği sırada polisler tarafından işkence gördüğünü ve suçsuz olduğunu iddia etti. Balkaya, tanıdığı bir kişinin alacak meselesi sebebi ile Ankara'ya gitmek zorunda kaldığını, ancak Sinan Ateş'e yönelik suikasttan haberdar olmadığını belirtti.



30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çukurambar semtinde gerçekleşen karanlık vakada, tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı tarafından pusu kurularak öldürülen Sinan Ateş'in davası toplumda yankı bulmaya devam ediyor. Davanın ilk duruşmasında, Vedat Balkaya'nın suçsuz olduğunu iddia eden savunması mahkeme kayıtlarına geçti.



Diğer tutuklu sanıklardan olan Balkaya'nın savunmasında, Emniyet'te yaşananların çarpıtıldığını ve polisler tarafından kısıtlanan haklarının olduğunu iddia etmesi, davayı takip edenlerde şaşkınlık yarattı. Suçlamaları reddeden Balkaya, aklanma mücadelesi veriyor.



Duruşmanın devamında mahkeme başkanı, saat 11.20'ye kadar bir ara vererek, dışarıda olası taşkınlıklar konusunda katılımcıları uyardı ve huzurlu bir duruşma süreci için ikazlarda bulundu.