Çocukları Açlık Sınaması: CHP Milletvekili Taşkent, TBMM'de Alarm Verdi!

CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, Türkiye'de çocuk yoksulluğu oranlarının yüksekliği konusunda TBMM'yi harekete geçmeye çağırdı. Endişe veren çocuk yoksulluğu istatistikleri karşısında önlem alınmasının zorunluluğunu vurgulayan Taşkent, konuya dair açıklamalar yaptı.

Çocukları Açlık Sınaması: CHP Milletvekili Taşkent, TBMM'de Alarm Verdi!


"Yoksulluk, Türkiye'nin can alıcı sorunlarından biridir ve maalesef bu durum çocuklarımızı da ciddi şekilde etkilemektedir. Beslenme çantalarının boş kalmaktan yana şikayetçi olduğum çokça öğretmen var. Yönetim, toplumsal yardım konusunda kendini överken, gerçekte sosyal politika krizi ve kontrol edilemez yoksullukla yüzleşiyoruz. Yaklaşık 9 milyon çocuğumuz yoksullukla mücadele ediyor ve istatistiklere göz attığımızda her 2 çocuktan 1'inin yoksulluk içinde olduğunu görmekteyiz," ifadelerini kullandı.



TBMM, Ayça Taşkent tarafından sunulan çocuk yoksulluğu konulu araştırma önergesini incelemeye aldı. Bu önerge, Türkiye'de çocuk yoksulluğunun arka planını ve bu acil problemi çözmek için gereken tedbirleri tartışmaya açmayı hedefliyor.