Çanakkale, Uşak ve İzmir'de Orman Yangınları Devam Ediyor

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde dün öğle saatlerinde, Uşak'ta ise dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınları hız kesmeden devam ediyor. Yangın söndürme ekiplerinin yoğun müdahalesi sürerken, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'na girişler durduruldu. İzmir'in Dikili ilçesinde çıkan yangın ise rüzgarın şiddetiyle çevredeki sitelere yaklaştı.

Çanakkale, Uşak ve İzmir'de Orman Yangınları Devam Ediyor

Çanakkale'de Yoğun Müdahale

Çanakkale Eceabat'ta 16.05'te başlayan yangına, saat 16.11'de müdahale edilmeye başlandı. Yangına havadan 9 uçak ve 6 helikopterle müdahale edilirken, gece görüş helikopterleri, 94 arazöz, iş makineleri ve 540 personelle karadan da söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Büyükanafarta köyü tedbiren boşaltıldı ve köyde herhangi bir sağlık sorunu veya can kaybı yaşanmadı. Bölgede rüzgar saatte 28 kilometre hızla eserken, nem oranı yüzde 68 ve sıcaklık 23 derece olarak ölçüldü. Tahminlere göre, yaklaşık 300 hektarlık bir alan yangından etkilendi.

Uşak'taki Yangın Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Uşak'ın Akbulak köyü yakınlarındaki hububat ekili tarım arazilerinde ve ormanlık alanda dün akşam 18.30 sıralarında başlayan yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. İhbar üzerine Uşak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler, Uşak İtfaiyesi yangın söndürme araçları ve çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangını kontrol altına almak için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

İzmir'de Siteler Tehlikede

İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak çevredeki sitelere yaklaştı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve site sakinleri tedbir amacıyla evlerinden tahliye edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Yangınların kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin yoğun çabası devam ederken, vatandaşların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önem arz ediyor.

Kaynak:trt haber