Beylikdüzü Belediyesi’nden Çevre Dostu Atık Yönetimi Hamlesi

Beylikdüzü Belediyesi, çevre koruma ve atık yönetimi konusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, ilçedeki 10 mahalle muhtarlığına "Atık Yağ Toplama Kutusu" yerleştirdi.

Beylikdüzü Belediyesi’nden Çevre Dostu Atık Yönetimi Hamlesi

HABER/ GÖKCAN ÖZKAN

Bu proje, evlerde ve lokantalarda kullanılan atık kızartma yağlarının lavabolara veya çöplere dökülmesini önlemek ve çevre kirliliğiyle mücadele etmek amacıyla hayata geçirildi.

Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, mahalle muhtarlıklarına yerleştirilen kutularla vatandaşlar, evlerinde biriktirdikleri atık yağları geri dönüşüm amacıyla teslim edebilecekler. Bu uygulama, Türkiye’de yürürlükte olan "Bitkisel Atık Yağların Kontrolü" yönetmeliğine uygun olarak gerçekleştiriliyor.


Atık Yağlar Geri Dönüşüme Kazandırılacak

Beylikdüzü’ndeki bine yakın işletme de lisanslı geri dönüşüm firmaları ve Beylikdüzü Belediyesi iş birliğiyle atık yağ toplama sistemine katılıyor. Hem bireysel hem de ticari kullanımdan kaynaklanan atık yağlar, çevre kirliliğini önlemek amacıyla düzenli olarak toplanıyor ve yeniden işleniyor. İlçede ayrıca vatandaşların atıklarını kolayca teslim edebilecekleri 15 mobil atık getirme merkezi de bulunuyor.

Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, atık yağların çevreye zarar vermesini önlemek adına, yağların pet şişe veya kapalı kaplarda biriktirilip muhtarlıklardaki toplama kutularına bırakılmasının önemine dikkat çekti. Bu sayede, geri dönüşüm yoluyla doğaya zarar vermeden bitkisel atık yağlar yeniden işlenecek ve çevre korunmuş olacak.