Anneler Günü'nde Kadın Mahkumlar için Açık Görüş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anneler Günü vesilesiyle ceza infaz kurumlarında bulunan kadın hükümlüler ve tutukluların, bu özel günü aileleriyle kucaklaşarak geçirebilmeleri amacıyla 13-17 Mayıs tarihleri arasında yapılan ziyaretlerde açık görüş imkanı tanıyacaklarını açıkladı.

Anneler Günü'nde Kadın Mahkumlar için Açık Görüş

Adalet Bakanı Tunç, Anneler Günü için cezaevlerindeki kadın hükümlü ve tutuklulara yönelik özel bir jest yaptıklarını duyurdu. Tunç, bu hafta gerçekleştirilecek olan görüşmelerin, Anneler Günü'ne özel olarak açık görüş şeklinde yapılacağını belirtti.



Adalet Bakanlığının resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Adalet Bakanlığı olarak ceza infaz kurumlarında bulunan kadın hükümlü ve tutukluların 13-17 Mayıs tarihleri arasında ziyaret hakkı bulunan yakınlarıyla yapacakları görüşmelerini, Anneler Günü nedeniyle açık görüş olarak yapmalarına imkan sağlayacağız. Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmeliğin 'Bayramlarda ve özel günlerde açık görüş' başlıklı 15'inci maddesi gereğince aldığımız bu kararın hayırlı olmasını diliyor, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum." ifadelerine yer verildi. Bu duyuruyla birlikte, cezaevlerindeki anneler ve yakınlarına, bu özel günün anlamına uygun bir buluşma fırsatı sunulmuş oldu.



Adalet Bakanlığı'nın bu adımı, ceza infaz kurumlarındaki kadınlar ve aileleri için duygusal bir günü anlamlı kılarak, sosyal reintegrasyon ve aile bağlarının güçlendirilmesi açısından önemli bir katkı sağlamaktadır.