Ankara Emniyeti'nde Şok Dalga: Ayhan Bora Suç Çetesi Operasyonunda Görevlilere Soruşturma Açıldı!

ANKARA - Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik iddiaların odağında yer alan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç kamu görevlisi hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Ankara Emniyeti'nde Şok Dalga: Ayhan Bora Suç Çetesi Operasyonunda Görevlilere Soruşturma Açıldı!

Daha önce başlatılan soruşturma kapsamında 61 sanığın yargılandığı duruşmalarda, adları geçen bu Emniyet mensuplarına ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Soruşturma kapsamında bu isimlerin de araştırılması kararlaştırıldı.



İçişleri Bakanlığı ise, organize suç örgütüyle mücadelede yaşanan bu gelişmelerin ardından, 9 Mayıs'ta sarf ettiği bir açıklamayla Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısının görevden alınıp uzaklaştırıldığını duyurdu.



Soruşturmanın kritik tanıklarından biri olan ve yurtdışına firar ettiği ileri sürülen S.S. isimli şahsın yurtdışına kaçışında ihmali bulunan kamu personeli hakkında da incelemeler sürüyor. İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hazırlanacak olan rapor doğrultusunda, ilgili şüpheliler hakkında adli süreç işletilecek.