YENİ NESİL SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR: NOHUT CİPSLERİ

2023 yılında Patiswiss Nohut Cipsi 3 milyon satış rakamına ulaştı. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarınıza eşlik edebilecek Patiswiss Nohut Cips ailesi, tamamen glutensiz ve yüksek besin değerine sahip ve fırınlanarak üretiliyor.

YENİ NESİL SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR: NOHUT CİPSLERİ

YENİ NESİL SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR: NOHUT CİPSLERİ
Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam tarzına ilgi arttıkça, sağlıklı atıştırmalıklara olan talep de büyüme göstermekte. Tüketicilerin sağlıklı cipslere olan ilgisi, sağlıklı yaşam tarzına olan eğilimi ve tükettiği ürünlerin sağlık açısından doğurduğu risklerin bilincinde daha sağlıklı ve besleyici alternatifler doğurmaya başladı. Bu bağlamda sağlıklı cips alternatifleri olarak nohut unu cipsleri, mercimek cipsleri, sebze, tam buğday veya mısır tortilla cipsleri gibi seçenekler günümüzde daha çok popülerlik kazandı. Patiswiss’in 2023 yılında Nohut Cips ailesinin 3 milyon satış rakamına ulaşması da bunu göstergesi. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarınıza eşlik edebilecek Patiswiss Nohut Cips ailesi, tamamen glutensiz ve yüksek besin değerine sahip ve fırınlanarak üretiliyor.
 
“MİKROPLASTİK KALINTILARI İÇERME OLASILIĞI, GELENEKSEL CİPS ÜRÜNLERİNE KIYASLA DAHA DÜŞÜK SEVİYEDE”
Gelenekel cipslerin mikroplastik içerme olasılığına karşın nohut unu cipsleri bu riski en aza indiriyor. Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız, “Mikroplastik kalıntılar genellikle plastik ambalajlı gıdalarda veya bazı plastik tabanlı malzemelerin kullanıldığı ürünlerde bulunabilir. Nohut unu cipsleri, genellikle doğal ve tek bileşenli sınırlı sayıda doğal bileşen içeren ürünlerdir. Bu nedenle, mikroplastik kalıntıları içerme olasılığı, geleneksel cips ürünlerine kıyasla daha düşük seviyededir. Ancak, mikroplastik kalıntılara maruziyeti azaltmak için ambalajın ve ürünün üretim sürecinin dikkatlice takip edilmesi önemlidir. Üreticiler, gıda güvenliği standartlarına uygun şekilde üretim yapmalı ve ambalajlama sürecinde hijyenik ve güvenli yöntemler kullanmalıdır” diye konuştu.
 
AİLELERİN TERCİHİ DOĞAL İÇERİKLİ ÜRÜNLER
Aileler çocukları için atıştırmalık seçerken temiz içerikli ürünler tercih ediyor. Çocuklar tarafından da beğeniler ürünler listesine giren Nohut Unu Cipsleri yüksek besin değeri ve ve doğal içerikli olmasıyla dikkat çekiyor. Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız, “Çocukların gönül rahatlığıyla tüketebileceği cips ürünlerinin seçiminde besin değerleri yüksek, doğal bileşenlerden üretilmiş, zengin protein ve lif kaynaklı, az işlenmiş ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Her markette büyük raflarda kolayca bulabileceğiniz içeriğinde yüksek miktarda tuz, şeker, katkı maddeleri bulunan ve üretiminde kullanılan doğal olmayan yağlar (trans yağ) ile üretilen geleneksel cipsler, gelişme çağında olan çocuklarımız için büyük bir risk barındırmaktadır. Ebeveynlere bu bağlamda, çocuklarının tüketeceği ürünlerin seçiminde çok daha fazla sorumluluk düşüyor. Ebeveynler kadar markalar da bu konuda hassasiyetini göstermektedirler. Patiswiss’in Çocuklara Özel Süt Mısır Aromalı Cips’i içerdiği yüksek lif ve bitkisel protein, koruyucu madde ve trans yağ içermeyen formülüyle sağlıklı atıştırmalık alternatifleri arayan aileler için ideal bir ürün olarak marketlerde yerini almaktadır” dedi.
 
“SAĞLIKLI CİPSLERİN PAZARDAKİ PAYI ARTIYOR”
Son yıllarda, sağlıklı yaşam trendleri ve beslenme bilincindeki artış ile birlikte, sağlıklı cipsler ve alternatif atıştırmalık ürünlerin pazardaki payı arttı. Tüketiciler daha besleyici, az işlenmiş ve doğal içeriklere sahip atıştırmalık ürünler arayışında ve tercihlerinde giderek artan bir eğilim göstermekte olduğunu söyleyen Yıldız, “Ülkemizde de bu durum, geleneksel cipslerin yerini daha besleyici içeriklere sahip olan sağlıklı alternatiflere bırakma eğilimini yansıtmaktadır. Bu gelişmeyle birlikte, sağlıklı cipslerin pazardaki payının giderek arttığı ve tüketicilerin daha sağlıklı atıştırmalık seçeneklerine yönelme eğiliminin devam ettiği gözlemlenmekte. Sağlıklı cips ve sağlıklı atıştırmalık kategorisinin ihtiyacını karşılamak için ürettiğimiz ürünlere gün geçtikçe ilgi artmaya devam etmekte ve pazardaki payımızı istikrarlı bir şekilde büyütmeye devam etmekteyiz” diye konuştu.