YENİDEN REFAH PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE BAŞKANI EYÜP ALKAPTAN: ''SİYASETTE ÜÇÜNCÜ BİR YOL VAR ODA YENİDEN REFAH PARTİSİ''

Yerel seçimlere adım adım yaklaştığımız şu günlerde,parti ilçe başkanları, adayları, beldelerine olan yaklaşımları ve projelerini size bu köşeden aktarmaya devam ediyoruz. Bugünkü konuğumuz, Beylikdüzü Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Eyüp Alkaptan.

YENİDEN REFAH PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE BAŞKANI EYÜP ALKAPTAN: ''SİYASETTE ÜÇÜNCÜ BİR YOL VAR ODA YENİDEN REFAH PARTİSİ''

İSTANBUL-BEYLİKDÜZÜ/ARKA HABER


N.EGE: Sayın Alkaptan öncelikle sizi tanıyabilir miyiz, Eyüp Alkaptan kimdir?

Eyüp ALKAPTAN: 1974 Ordu doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ordu’da bitirdikten sonra İstanbul’a gelerek iş hayatına atıldım. İnşaat sektöründe faaliyet göstermekteyim. Yaklaşık iki yüz, iki yüz elli kişilik bir inşaat ekibimiz var taşeronluk, müteahhitlik , gayrimenkul alım satım işleri olmak üzere birçok ticari faaliyetle uğraşmaktayım. Şu anda da Yeniden Refah Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteyim.

N.EGE: Kaç yıldır ilçe başkanlığı görevini yürütmektesiniz?

Eyüp ALKAPTAN: Partimiz kurulduğu zaman, Beylikdüzü teşkilatının kurucularındanım. Altı ay önce başkanlık görevi taktim edildi. Kongre ile gelmedim, atama ile görev verildi bize.


 
Yeniden Refah Partisinin hızlı bir şekilde trendi yükseliyor

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimleri değerlendiren Alkaptan Beylikdüzü için  iddialı konuştu...

Eyüp ALKAPTAN: Şu an seçim sürecine girdik. Vehbi Orakçı Beylikdüzü Yeniden Refah partisi belediye başkan adayımız. Kendisinin çok tanınmışlığı var. Bu konuda yaptırdığımız anket sonucunda Beylikdüzü halkının yüzde altmışı Vehbi beyi tanıyor, yüzde on yedi, on sekiz oranında Vehbi beyin kendisine bağımsız aday olarak oy çıkıyor, yüzde yedi yeniden refah partisine çıkıyor. Parti oyu ve Vehbi Orak’çının oyları ile yeniden refah partisi yüzde yirmi beş oy oranını buluyor. Şimdi Yeniden Refah Partisinin hızlı bir şekilde trendi yükseliyor. Vehbi Orakçı’yı da Yeniden Refah Partisinin önüne koyduğumuz zaman Beylikdüzü’nde seçimi alacağımızı düşünüyorum.
 N.EGE:Yeniden Refah partisi Beylikdüzü’nde Vehbi Orakçı ile yol yürüme kararı aldı. Neden Vehbi Orakçı?

Eyüp ALKAPTAN: Neden Vehbi Orakçı? Güzel bir soru. Ben partimin çıtasını Beylikdüzü’nün yüzde altmışının tanıdığı güçlü bir isim olan Vehbi Orakçı ile yükseltebilirim. Bizim kendi adayımızda vardı yüksek elektrik mühendisi olan bir kardeşimiz. Belki neden onunla yol yürümedin diyecekler ama tanınmamış bir adayla partimizin çıtasını ne kadar yükseltebiliriz ki. Biz 2028 de hükümeti yönetmeye talip olan bir partiyiz. Onun için en fazla oyu hangi belediye başkanı ile alacaksam onula yol yürümem lazım. Vehbi Orakçı doğru adaymıdır? Bana göre doğru aday. Millî görüşten geliyor. En azından milli görüşe ters değil, milli görüş geleneğini anlatmak zorunda değiliz. Borçlanmadan bir belediye yönetme anlayışı var bizde.  Belediyenin, halkın paralarını faize vermemek, rantçılara peşkeş çekmemek için bir belediye istiyoruz biz. Vehbi Orakçı ile Beylikdüzü halkına güçlü bir hizmet yapacağımıza inanıyoruz..
 
N.EGE: Yüzde kaç bandında oy alarak seçimi kazanacağınızı düşünüyorsunuz?

 ''Yüzde otuz üç ile seçimi alacağımızı düşünüyorum''

Eyüp ALKAPTAN: Yüzde otuz üç ile seçimi alacağımızı düşünüyorum. Yüzde otuz üç, yüzde otuz iki, yüzde otuz bir, çok yakın olacak oy oranları veya yüzde yirmi dokuz yüzde otuz, yüzde otuz bir, bu şekilde olacak. Bana göre İyi partinin be diğere küçük partilerinde yüzde üç veya dört aynı oranda oy çıkacak. Dem parti aday çıkartırsa bizim işimiz dahada kolay olacağını düşünüyorum.
 
N:EGE: Beylikdüzü’nde  Dem Partinin aday çıkartacağını düşünüyor musunuz?

Eyüp ALKAPTAN: Gizli bir güç bir yerlere dokunmazsa aday çıkarmazlar: Ama arka planda bir şeyler oluyorsa aday çıkaracaklarını düşünüyorum. Başak Demirtaş güçlü bir aday İstanbul için.

N.EGE: Başak Demirtaş geri çekildi.

Eyüp ALKAPTAN: Evet Başak Demirtaş geri çekilmiş. Basit bir aday çıkarırlarsa iki üç bandında bir oy oranları olur gerisi yine karşı bloktaki partilere pay edilir. Biz inanıyoruz. Çünkü sıkılmış ve sıkışmış bir seçmen kitlesi var. Ya CHP’YE ya da AK partiye oy vermek zorunda kalan bir halk var. Seçmene seçme hakkı verildiyse alternatifte verilmesi gerekli, dayatma olmaması gerekiyor. Bir taraftaysan hainsin, diğer  taraftaysan vatanperversin. Bu böyle olmamalı. Bir blok AKP, bir blok CHP tarafı değil artık üçüncü bir yol var, Oda yeniden refah partisi.
 
N.EGE: Sayın başkan son yapılan seçimlere partilerin yapmış oldukları ittifaklarla girildi. Geçtiğimiz genel seçimlerde de ittifak yapıldı sizde parti olarak cumhur ittifakının yanında oldunuz 31 MART 2024 yerel seçimlerde partiler ittifak yapmama kararı aldılar. Sizce ittifak yapılmamasının artıları ve eksileri nelerdir ve birçok parti seçime giriyor oyların dağılımında veya bölünmesinde etkisi ne olacak?

 ''Türkiye’de bazı dengeleri değiştirmek gerekiyor, halk iki kutuplu partilere değilde üçüncü alternatif olan Yeniden Refah Partisi olsun diyoruz''

Eyüp ALKAPTAN: Ben önce halkımıza şunu söylemek isterim. Belediye seçimleri bir beka meselesi değildir. Halkın kadrolaşmış belediyecilikten vazgeçmesi gerekiyor. Bu bizim paramız senin paran benim param hizmet için gitmiyor artık kadrolaşmış bir kitle var aynı kişiler ihaleleri takip ediyor ve belediyenin tüm ihale ve işlerini alanlar aynı isimler. Bizim bunlardan öncelikle kurtulmamız lazım. Ve yeni gelen siyasi partiye fırsat vermemiz lazım. Buda en hızlı yükseliş gösteren Yeniden Refah Partisi. AK parti bize neden bir tane belediye vermedi? Verseydi milli görüş anlayışıyla yönetecektik, borçlanmadan, kendi öz kaynaklarıyla, havuz sistemiyle yönetecektik. Beş yıl sonra parmakla gösterilen bir belediye yönetecektik ve ön plana çıkarak bir sonraki seçimlerde çok güçlü çıkacaktık. Bizleri ön plana çıkarmamak için böyle bir yol izlendi. Partilerin kendi logolarıyla girmeleri demokrasinin bir anlayışı değilmidir? Kutuplaştırılmış seçmen kitlesi var, ya oradansın ya buradan orta yol bırakmıyor ittifaklar. Bu şekilde olması daha güzel halk en azından alternatifimiz var diyebilecek, ve o alternatif partide yeniden refah partisi olacak diyoruz. Türkiye’de bazı dengeleri değiştirmek gerekiyor, halk iki kutuplu partilere değilde üçüncü alternatif olan Yeniden Refah Partisi olsun diyoruz.