Van'da Kadınlar Polis Engelini Aşarak Rojin Kabaiş İçin Meşaleli Yürüyüş Düzenledi

Kaybolduktan 19 gün sonra cenazesi bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş için Van’da kadınlar bir araya gelerek meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Van'da Kadınlar Polis Engelini Aşarak Rojin Kabaiş İçin Meşaleli Yürüyüş Düzenledi

Van Kadın Platformu ve Van Emek ve Demokrasi Platformu'nun öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, polis barikatıyla engellenmek istense de kadınlar bu engeli aşarak kent meydanına kadar yürüdü.

Kadınlar, yürüyüş boyunca “Kadınlara değil katillere barikat” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atarak seslerini yükseltti.


Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada Star Kadın Derneği üyesi Zeynep Tağtekin, ülkedeki kadınların her geçen gün daha da güvencesiz bir yaşamın içine itildiğini vurguladı. Tağtekin, Rojin’in kaybolduğu süreçte arama çalışmalarının soru işaretleriyle dolu olduğunu ve kadınların "Etkin bir soruşturma yürütülüyor mu?" sorusunu sormaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca, daha önce kaybolan Gülistan Doku ve Narin gibi vakaların da aynı şekilde belirsizliklerle dolu olduğuna dikkat çekti. Kadınları korumak konusunda yetersiz kalan sistemin ikiyüzlü davrandığını ifade eden Tağtekin, özellikle Kürt illerinde uygulanan olağanüstü güvenlik önlemlerinin çifte standart içerdiğini dile getirdi.