Türkiye Ampute Milli Takımı Üçüncü Kez Avrupa'nın Zirvesinde

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda Ay-Yıldızlılar, üçüncü kez üst üste şampiyonluğa ulaşarak büyük bir zaferin altına imza attı. Fransa'nın Evian-Les-Bains kentinde gerçekleştirilen EURO 2024 şampiyonasında Ampute Milli Takımımız, gole dönüşen olağanüstü performans sergiledi.

Türkiye Ampute Milli Takımı Üçüncü Kez Avrupa'nın Zirvesinde

Takımımız, İspanya ile yapılan mücadelede Rahmi Özcan'ın 14. dakikada kaydettiği golle öne geçerken, Ömer Güleryüz 28. dakikada ve Fatih Şentürk 32. dakikada penaltıdan attıkları gollerle takımımıza zaferi getiren isimler oldu. Bu galibiyetle birlikte Türkiye EURO 2024 ampute futbol alanında üç defa üst üste Avrupa şampiyonu olmayı başardı.

“Yeni başarı hikayelerine katkı sağlamaya devam edeceğiz”

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Ampute Milli Futbol Takımımızı tebrik ederek, şunları söyledi:

“2017’den beri ana sponsoru olarak destek vermekten gurur duyduğumuz Ampute Milli Futbol Takımımız, 3. kez Avrupa Şampiyonu olarak tarihi bir başarıya imza attı. Ülkemize ve bizlere büyük bir gurur ve sevinç yaşatan tüm oyuncularımızı ve Bedensel Engelliler Federasyonumuzu gönülden tebrik ediyorum.  Türkiye’nin Turkcell’i olarak daha önce olduğu gibi, bundan sonra da spora ve sporcularımıza desteğimiz artarak devam edecek. Umuyorum ki; yeni başarı hikayelerine katkı sağlamaya hep birlikte devam edeceğiz. ”

 

“Bu başarı, bu zafer tüm Türkiye’nin”

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç da Ampute Milli Futbol Takımımızın tarihi bir zafere imza attığını vurgulayarak, “Bu başarı, bu zafer tüm Türkiye’nin. Yıllardır verdiğimiz emeklerin karşılığını almaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Ampute futbolda dünya artık bizi takip ediyor. Ülkemizin bayrağını uluslararası arenada dalgalandırmaya devam edeceğiz. En büyük Türkiye” dedi.