Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, NOW TV’de yayınlanan ‘Çalar Saat’ programının konuğu oldu. Programda yakın zaman önce gerçekleştirdiği Çin seyahati ile ilgili de paylaşımlarda bulunan Başkan Çalık, “Çin’in deprem teknolojisini Türkiye’ye getireceğiz. Ön görüşmelerini yaptık. İnşallah bunun bir örneğini bir iki ay içerisinde komşularımıza göstereceğiz” dedi.

Murat Çalık:“Benim İşim Beylikdüzü, Odağım Beylikdüzü, Pusulam Beylikdüzü”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İlker Karagöz’ün sunduğu ‘Çalar Saat’ programının canlı yayın konuğu oldu. NOW TV’deki programda ülke gündemine, kent yoksulluğuna ve emeklilerin sorunlarına dair düşüncelerini dile getiren Mehmet Murat Çalık, yakın zaman önce gerçekleştirdiği Çin seyahati ile ilgili de paylaşımlarda bulundu. Çalık, Beylikdüzü’nde inşa edilecek “Türkiye-Çin İnovasyon Merkezi”nin de müjdesini verdi.

 

“Çin’in deprem teknolojisini Türkiye’ye getireceğiz”

 

Programda beklenen büyük İstanbul depremine ve kentin konut stoğu sorununa da dikkat çeken Başkan Çalık Çin’in 6.nesil konut üretimine geçtiğini dile getirerek geliştirilen teknolojiyi şöyle açıkladı, “9 şiddetinde depreme dayanıklı konut üretimi yapıyorlar. Ve çok kısa sürede gerçekleştiriyorlar bunu. Tamamen bizim yaşadığımız evler. Ama bunlar modüler bir sistemle bir araya getiriliyor. Çelik aksamları ana omurgasında yer alan ve çok kısa sürelerde imalatı yapılan sistemlerden bahsediyorum. Bu teknolojiyi İstanbul'a, Türkiye'ye getireceğiz. Ön görüşmelerini yaptık. İnşallah bunun bir örneğini bir iki ay içerisinde komşularımıza göstereceğiz.”

 

“Şimdiye kadar yaptıklarımız fragman kalacak”

 

Kentsel dönüşümün mahalle bazlı ve büyük ölçekli yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Çalık, “Ben kentsel dönüşüm kavramının çok yanlış algılandığını düşünüyorum Türkiye'de. Biz bina yenilemeyi kentsel dönüşüm olarak görüyoruz. Binayı yıkıyoruz, aynı yerinde biraz daha metrekarelerini büyüterek binayı yaptığımızda kentsel dönüşüm yaptık diyoruz. Kentsel dönüşüm parsel bazında yapılmaz. Ada bazında yapılmaz. Mahalle bazlı, büyük ölçekli kentsel dönüşümler yapmak zorundasınız. Çünkü kentin ihtiyaçlarını ancak o zaman çözebilirsiniz. Biz büyük ölçekli projelerimizi hazırladık. 15 Mart'ta yaptığım lansmanda da vatandaşlarımıza sundum. 42 bin bağımsız bölümü ilgilendiren bir alanda, yaklaşık 120 bin insanımızın yaşadığı bir bölgede çok hızlı bir şekilde dönüşümü başlatmak, depremsellik ve afetler karşısında bu kenti dirençli bir hale getirmek istiyorum. Benim işim Beylikdüzü, odağım Beylikdüzü, pusulam Beylikdüzü. Yeni dönemde yapacaklarımızın yanında şimdiye kadar yaptıklarımız fragman kalacak” dedi.