Menemen Belediyesi'nde İşten Çıkarmalar Protesto Ediliyor: Polis Müdahalesiyle Tansiyon Yükseldi

AK Partili Aydın Pehlivan’ın Belediye Başkanı seçildiği Menemen Belediyesi’nde işten çıkarılan belediye emekçileri, bir aydan fazla süredir eylemlerini sürdürüyor. Bugün de ilçede yürüyüş yapıp Menemen Belediye Meclisi toplantısına katılmak ve Belediye Başkanı Pehlivan'a seslerini duyurmak isteyen emekçiler, polis barikatıyla karşılaştı. Belediye meclis toplantısına katılmak isteyen emekçilere, polis biber gazıyla müdahale etti.

Menemen Belediyesi'nde İşten Çıkarmalar Protesto Ediliyor: Polis Müdahalesiyle Tansiyon Yükseldi

Menemen Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı öncesinde işten çıkarılan ve bir aydan fazla süredir eylem yapan belediye işçileri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Belediye Meclisi toplantısına katılmak ve Belediye Başkanı Pehlivan'a seslerini duyurmak amacıyla Menemen Belediyesi'ne yürüdü. Belediye binası önünde polis barikatıyla karşılaşan emekçilerle çevik kuvvet polisleri arasında arbede yaşandı. Polisler, işten çıkarılan işçilerin binaya girişine izin vermedi ve biber gazıyla müdahale etti.


İşten çıkarılan belediye emekçilerinin katılamadığı toplantı, halka kapalı olarak Meclis Başkan Vekili Feyzullah Ergin başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın sağlık sorunları nedeniyle katılmadığı toplantıda, CHP'li meclis üyeleri Menemen Belediyesi'nde ve iştiraklerinde istihdam edilen personel sayısı, belediyenin borç miktarı, belediyeye ait taşınır ve taşınmazlar üzerinde kaç adet haciz bulunduğu ve kaç kişinin işten çıkarıldığı yönündeki soruların yer aldığı yazılı önerge verdi. Bu önerge, AK Partili ve MHP'li meclis üyelerinin "ret" oyu ile gündeme alınmadı.

"İşçi sayısını, borcumuzu soruyoruz; söylemiyorsunuz"

Toplantıda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Necati Başar Eryılmaz, "Belediyemiz zor bir süreçten geçiyor. İşçi sayısını, borcumuzu soruyoruz; söylemiyorsunuz. Kaç kişi atıldı? Bu konuda bilgi vermiyorsunuz. Kapının önünde 20 arkadaş var. Bir arkadaş, '29 günüm kaldı emekli olacağım' diyor. 29 gün kalan bir arkadaşı 17'nci maddeden atmak hangi yönetim anlayışına sığar? Bu arkadaşın suçu Cumhuriyet Halk Partili olmak. Cumhurbaşkanınız bize yıllardır 'zillet, illet, terörist' diyor ama geldi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne oturdu. 29 gün kalan bir arkadaşı emekli olmaya zorlamak daha uygun olmaz mıydı?" dedi.

"Bu zulümden derhal vazgeçin"

CHP'li Meclis Üyesi Şenol Öğütlü ise, "Alın teri döken emekçileri usulsüzce ekmeğinden edenleri kınıyorum. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Menemen emekçilerinin işten çıkarılma sebepleri nelerdir? İşten atılan emekçi kardeşlerimiz çalışmıyorlar desek, umuma açık alanlarda ağaç budama, çim biçme işlerinde çalışıyorlardı. Maalesef gelinen nokta şu anda dışarıda işçilerin yüzlerine gaz sıkılıyor. Bu zulümden derhal vazgeçin" şeklinde konuştu.

"Haftalardır bir muhatap bulamıyorlar"

CHP'li Meclis Üyesi Sadık Tanrıverdi ise, "Kurban Bayramı arifesinde işçilerimiz işlerinden oldular. Kendilerine niçin işten atıldıkları açıklanmadan bu insanlar ekmeklerinden oldu. Karşılarında haftalardır bir muhatap bulamıyorlar. Başkanımız da yok. İşçi arkadaşlarımızla herhangi bir yetkili muhatap olmuyor. Hep beraber aşağıya inelim, belki bu arkadaşları yüreğine su serperiz" dedi.

AK Partili ve MHP'li Meclis Üyeleri Sessiz Kaldı

Tanrıverdi, AK Partili ve MHP'li meclis üyelerine çağrıda bulunarak, "İşçi arkadaşlarımızla herhangi bir yetkili muhatap olmuyor. Hep beraber aşağıya inelim, belki bu arkadaşları yüreğine su serperiz. Bir şeyler söylememiz gerekiyor" diye konuştu. AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri ise CHP'li meclis üyelerinin eleştirileri karşısında sessiz kaldı.