Flake Veda Ediyor: "Türkiye Benim Evim Oldu, Ayrılmak Zor Olacak"

BD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, ABD'nin 248. Bağımsızlık Günü vesilesiyle büyükelçilik konutunda düzenlenen bir resepsiyon verdi. Yakında görev süresinin sona erecek olması nedeniyle bu kutlamanın Türkiye'deki son Bağımsızlık Günü olduğunu belirten Flake, Türkiye'nin kendisi için özel bir yer haline geldiğini ve görevini tamamlamasının ardından Türkiye'yi terk etmenin zor olacağını ifade etti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Berris Ekinci de iki ülkenin bölgesel ve küresel barış için birlikte çalışma sorumluluğunu vurgulayarak, ilişkilerin gelecekte daha da güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

Flake Veda Ediyor: "Türkiye Benim Evim Oldu, Ayrılmak Zor Olacak"

ABD'nin Ankara Büyükelçilik Konutu'nda kutlanan 248. Bağımsızlık Günü resepsiyonuna çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Berris Ekinci, TBMM Savunma Komisyonu Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun da bulunduğu resepsiyon, Büyükelçi Flake ve eşi Cheryl L. Flake tarafından karşılamalarla başladı. İki ülkenin milli marşlarının ardından yapılan açılış konuşmalarında, Türkiye ile ABD arasındaki derin ilişkilerin ve birlikte çalışma iradesinin altı çizildi.



Türkiye-ABD İlişkilerinin Geleceği Üzerine Açıklamalar


Büyükelçi Ekinci, yaptığı konuşmada Türkiye ve ABD'nin derinleşen ilişkilerinden, sürekli temas halinde olan liderlerden ve iki ülke arasındaki güçlenen stratejik mekanizmalardan bahsetti. Küresel sorunlar karşısında iki müttefik olarak atılacak ortak adımların önemini vurgulayarak müttefikliğin geçerliliğine dikkat çekti. Ekinci, ayrıca, savunma sanayiinde artan iş birliğine ve ikili iliğişkilerde yaşanan pozitif gelişmelere değindi.



Büyükelçi Flake ve Eşi Cheryl L. Flake'ten Veda Tonları

Görev süreleri dolmak üzere olan Büyükelçi Flake ve eşi Cheryl L. Flake, Türkiye'de geçirdikleri zamanı anarak duygusal bir veda konuşması yaptılar. Flake, konuşmasını eşiyle bir araya gelerek yazdıkları "Our Beloved Türkiye" adlı şiirle bitirerek, Türkiye'de kurdukları bağları ve Türkiye halkına olan sevgilerini ifade etti. Büyükelçi Flake, Türkiye'ye olan derin bağlılığını ve duygularını şiirle ifade ederek özel bir veda mesajı verdi.