CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten İmamoğlu'na Destek Ziyaretleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında devam eden siyasi yasak davası için destek arayışını sürdürüyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten İmamoğlu'na Destek Ziyaretleri

HABER/ GÖKCAN ÖZKAN

 "Ahmak davası" olarak adlandırılan bu süreçte, siyasi partileri, sendikaları ve demokratik kitle örgütlerini ziyaret eden Çelik, son olarak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Mali Müşavirler Odası ve İstanbul Tabip Odası'nı ziyaret etti.
Ziyaretler kapsamında Çelik, İmamoğlu’na yönelik siyasi baskılara karşı birlik çağrısında bulunarak, bu durumu demokrasiye yönelik bir tehdit olarak nitelendirdi. Daha önce Bağımsız Türkiye Partisi, Zafer Partisi, DEM Parti, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Partisi, Toplumsal Özgürlük Partisi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Emek Partisi'ni de ziyaret eden Çelik, siyasi destek talep etmeye devam ediyor.

Çelik, yargı araçlarının siyasi amaçlarla kullanıldığını belirterek, bu durumun demokrasiye zarar verdiğini vurguladı. Ziyaretler, İmamoğlu’nun yanında olmak ve duruma dikkat çekmek amacıyla gerçekleştiriliyor.