Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık'tan Örnek Beslenme Saati Uygulaması

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde belediye başkanlığı, toplumun ihtiyaçlarına dönük atılımlar yapmayı sürdürüyor. Mehmet Murat Çalık başkanlığında toplanan Temmuz ayı meclis toplantısında, çocukları ve geleceği önemseyen projeler öne çıktı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık'tan Örnek Beslenme Saati Uygulaması

Başkan Çalık, her çocuğun sağlıklı beslenme hakkına vurgu yaparak Beslenme Saati Uygulamasının detaylarını paylaştı. 450 bin paketin çocuklara ulaştırıldığını ve bunun 45 milyon TL'lik bir sosyal destek anlamına geldiğini açıkladı. Uygulamanın eylül ayında okulların açılması ile devam edeceğini belirten Çalık, yoksulluğun çocukların kaderi olmayacağını vurguladı.



 Beylikdüzü-Kardeş Şehir İş Birliği

Mecliste, Beylikdüzü'nün uluslararası alanda atılım yapmasını sağlayacak anlaşmalardan da söz edildi. Beijing-Daxing Havalimanı Kenti ile "Kardeş Şehir" protokolüne dikkat çeken Çalık, kültürel ve ekonomik iş birliklerine zemin hazırlayacak bu adım için emeği geçenlere teşekkür etti.



 Çocuk Dostu Kent Hedefi
Bölgelerdeki kadınların yükünü hafifletmek ve çocuklara eğitimde eşit şanslar sunmayı amaçlayan "Yuvamız Beylikdüzü" projesine değinen Çalık, her mahallede bir kreş açma hedefini vurguladı. Çalık, çocuk dostu kent olma yolunda kararlılıklarını dile getirirken, çocukların mutluluğunun kendileri için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.



 Meclis Takvimi

Toplantıda gündem dışı konuşmalar yapan siyasi parti temsilcilerinin ardından bir sonraki toplantının tarihi belirlendi. Meclis, bir aylık yaz tatili sonrasında faaliyetlerine Eylül ayında devam edecek.