Atilla Yılmaz, Kızılay’ın 2005’ten Bu Yana Geldiği Noktayı Vurguladı

Bir Temmuz'da yapılan Beylikdüzü Belediye Meclis toplantısında söz alan CHP Meclis Üyesi Atilla Yılmaz, Türk Kızılay’ının 2005 yılından bu yana nereden nereye geldiğini vurguladı.

Atilla Yılmaz, Kızılay’ın 2005’ten Bu Yana Geldiği Noktayı Vurguladı

BEYLİKDÜZÜ/  GÖRÜNTÜLÜ HABER



Beylikdüzü Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ahmet Atilla Yılmaz, mecliste yaptığı konuşmada insan hafızasının unutkanlığına vurgu yaptı. “Gerçekten unutuyoruz. Dün yediğimiz yemeği unutuyoruz. Ama Tahir Başkan’ı ben çok severim, hep dinlerim” diyerek söze başlayan Yılmaz, başkanın, "İyi hizmetler yapılınca teşekkür etmeyi alışkanlık haline getirmek önemlidir" sözünü hatırlattı.

Kızılay’ın Uluslararası Krizlerdeki Rolü

Yılmaz, Kızılay’ın uluslararası krizlerde ve savaşlarda üstlendiği rollere değindi. 2005 yılında Trabzon SSK Başhekimi olduğu dönemde, Pakistan'da meydana gelen büyük deprem sonrasında Kızılay’ın düzenlediği yardım kampanyasına katıldığını anlattı. "Pakistan depremine gönüllü hekimler aranıyordu. Türkiye’den 20 hekimle birlikte Kızılay’ın muhteşem organizasyonuna katıldık" diyen Yılmaz, sahadaki deneyimlerini paylaştı.

Amerikalılar ve Kübalılarla Yaşananlar

Yılmaz, Pakistan’daki deprem sonrasında Amerikalıların kurduğu çadır hastanelerinin ileri düzey teknolojilerle donatılmış olmasına rağmen hasta bulamadığını belirtti. Buna karşın Türk çadırlarının önünde uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi. Kübalı hekimlerle yaşadıkları dramatik bir anıyı paylaşan Yılmaz, "Kübalılar, eğitim amaçlı amputasyon pratiği yapmak için buradaydı. Biz ise kardeşlik duygusu ile buradaydık" dedi. Bu anlayış farkı, birçok Pakistanlının kol ve bacaklarının kesilmesini önlemiş.

Kızılay’ın Değişen Rolü ve Sorunlar

Yılmaz, 2005 yılındaki Kızılay organizasyonunun mükemmel olduğunu belirterek, "Pakistan Cumhurbaşkanı, ikinci gün buraya gelebildiğini, ancak Türklerin birinci gün orada olduğunu söyledi" dedi. Ancak günümüzde Kızılay hastanelerinde yaşanan sorunlara ve kurumların satışına değinerek, "Sağlıkta övündüğümüz hizmetlerde işler yolunda gitmiyor. Bunu mertçe ifade etmek lazım" diye ekledi.

Ahmet Atilla Yılmaz, sağlık sektöründeki sorunların çözülmemesi halinde herkesin zarar göreceğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.