Anadolu Ateşi Esenyurt'ta Göz Kamaştırdı: Festival Coşkusuna Dansın Gücü Damga Vurdu!

Esenyurt'ta düzenlenen 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali'nde sahneye çıkan Anadolu Ateşi dans grubu, eşsiz performansıyla izleyenleri büyüledi. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, etkinlikte yaptığı konuşmada dans gösterisinin barışın bir simgesi olduğunu belirtti.

Anadolu Ateşi Esenyurt'ta Göz Kamaştırdı: Festival Coşkusuna Dansın Gücü Damga Vurdu!

Üçüncü Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali tüm şehri saran bir coşkuyla devam etti. Küresel kültürünü temsil eden 35 ülkeden gelecek 500'den fazla sanatçıyı ağırlayan festival, Anadolu Ateşi'nin göz alıcı gösterisiyle zirveye ulaştı. Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu'ndaki olağanüstü gösteri, izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Prof. Özer, etkinlikte özel olarak belediye kursiyerlerinin dokuduğu ipek bir halı hediye etti ve dansçılara çiçek takdim etti. Özer, ayrıca Muharrem ayı münasebetiyle katılımcılara aşure ikram etti.


Halk danslarıyla dolu festival Esenyurt'un farklı noktalarına yayıldı. Akbatı AVM, Necmettin Erbakan Parkı ve diğer sokaklarda ve parklarda düzenlenen etkinliklerde, yabancı dans gruplarının performansları Esenyurt sakinleri tarafından ilgiyle izlendi.



Festivalin son gününe kadar devam edecek olan Uluslararası Zanaatkârlar Sokağı ise geleneksel sanatları meraklılarına sunuyor. Esenkent Akbatı AVM'de düzenlenen bu sokakta, hem uluslararası hem de Anadolu el sanatları sergileniyor. Ziyaretçiler, festivalin son gününde 15.00'ten 23.00'e dek bu sanat eserlerini görmek için sokağı ziyaret edebilecekler.