AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş, Ataşehir’i ihya edecek muhteşem bir projesini daha açıkladı.

Ataşehir’i dünya fuar ve festival merkezi haline getireceğiz

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş, Ataşehir’i ihya edecek muhteşem bir projesini daha açıkladı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ataşehir'i Dünya Finans Merkezi haline getirdiğini kaydeden Hakan Berktaş, “Biz de Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle adaylığa seçilir ve kazanırsak Ataşehir'i Dünya Fuar ve Festival Merkezi haline getirmeyi planlamaktayız. Dikkat edilirse İstanbul'da iki fuar alanı var.  TÜYAP ve CNR… Bu fuar alanlarının ikisi de Avrupa yakasında. Festival alanı olarak Yenikapı ve Eyüp’te ki Feshane de kullanılmakta. Bir de Maltepe’de bir festival alanı bulunuyor” dedi. Fuar alanlarının uluslararası ve yurt içi ticareti canlandırmakta ve her türlü nitelikte, KOBİ’ler için ticaret merkezi haline getirmekte olduğunu dile getiren Berktaş, “Fuar alanları, büyük ve küçük esnaf için, sanayiciler için ticari köprüler kurmaktadır. Festival alanları ise daha çok İstanbul içindeki Anadolu insanlarını bir araya getirmektedir. Ataşehir'e kuracağımız fuar merkeziyle Ataşehirin dünya üzerindeki bilinirliği artacak ve dünyanın ticareti Ataşehir'de oluşacaktır. Fuara gelecek olan firmalar ve şirketler için yeni konaklama mekanlarına, otellere, pansiyonlara, yemek ve dinlenmek için cafelere ihtiyaç olacak. Ataşehirin ticaret hacmi bu projelerimizle birlikte 100 kat artacaktır. Ayrıca Sabiha Gökçen havaalanına yakın olması, metro güzergahı içinde olması dolayısıyla başka bir cazibe noktası olacaktır. Zaten bu projemiz bizim Küresel Çözüm Platformu olarak da gerçekleştirmek istediğimiz bir proje olup düşünce ve hayallerimizin ete kemiğe bürünmüş hali olacaktır Ayrıca düşünülen bu merkezler aktif olan Atatürk mahallesi ve Batı Ataşehir'in dışında bir mahallede olacak. Bu sayede bütün Ataşehir değerlenmis olacak” dedi.

Fuarların sosyo-kültürel önemi

Fuarların düzenlendiği alanda yarattığı sosyo-kültürel ortam bakımından önemini de açıklayan Berktaş, “Fuar organizasyonları sadece organizatör firmalar ya da katılımcı firmalar açısından değil düzenledikleri şehir, bölge hatta ülkeler için olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Düzenlendikleri ilk dönemlerden beri fuar organizasyonları, yöre halkının sosyal ve kültürel gelişimlerine önemli katkılarda bulunmuştur. Fuarlar, farklı yöre, ülke, kültürden insanları bir araya getirmesi, bunlar arasında iletişim kurulmasına ve kültürel paylaşımlar gerçekleştirilmesine yardımcı olması bakımından önem kazanmaktadır. Günümüzde de fuar organizasyonları düzenlendikleri alanlara ciddi anlamda bir canlılık getirmektedir. Fuar dönemi boyunca, fuarı ziyaret etmek için başka şehir ve ülkelerden gelen katılımcı ve ziyaretçiler sayesinde kısa süreli de olsa ticari bir hareketlilik yaşanmakta ve de ekonomilere ciddi katkılar sağlamaktadır. Katılımcı ve ziyaretçilerin konaklama, yeme, içme gibi temel ihtiyaçlarını fuarın düzenlendiği bölgede karşılama zorunluluğu o bölgede faaliyet gösteren birçok işletmenin gelirlerinin artmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca bölge halkı fuar dönemi boyunca gerçekleştirilen aktivitelere katılma şansını elde etmekte, sosyal ve kültürel aktivitelere katılabilmektedir” ifadelerini kullandı.


#hakanberktaş #ataşehir #yerelseçim