YENİ BİR YIL

Yeni bir yılın, yeni umutların, yeni beklentilerin içerisine girmiş bulunmaktayız. Her birimiz yeni bir yıla girerken gerçekleştirmek üzere yeni kararlar alırız. Fakat bu kararlarımız uzun ömürlü olmuyor.

YENİ BİR YIL

Peki uzun ömürlü olmamasının sebebi nedir?

Önceliğimiz hedeflerimiz değil, hangi duygu içerisinde olmak isteğimiz olmalıdır. Aslında hedeflerimizi belirlerken nasıl amacımız o hedefe ulaşmak değil, hedefe ulaştığımızda hissettiğimiz o duygusal tatmindir. Örneğin iş değiştirmek hedefimiz o yeni işe sahip olmak mı? Yoksa o işi yaparken alabileceğimiz haz mı?

Alacağımız kararların nasıl olabilirliği yüksek olur?


Kendinizi keşfedin


Yeni bir yılın hayatımıza fiziksel anlamda hiçbir etkisinin olmadığını kavramalıyız. Yeni bir yılın hayatımızda sadece sembolik farkları vardır. Yeni yıl kavramı hayatımızı, yaşadıklarımızı iyisiyle kötüsüyle değerlendirip, içsel bir muhasebe yapmamıza imkan tanıyor. Hayatınızın içsel muhasebesini yaparken şu konu başlıklarına göre değerlendirin; beden, sağlık, sosyal ilişkiler ve yaşam standartımızdır. Örneğin beden ve sağlık konusunda kendimizi dinç hissetmek istiyoruz ya da sosyal ilişkilerimizde sevgiyi hissetmek istiyoruz. Hangi duygu durumu bize iyi gelecek bunu belirleyip, bu hislere ulaşmak için çalışmalara başlayabiliriz.


Hedefleriniz net olsun


Bir çoğumuz zengin, başarılı saygın bir birey olmak ister. Örneğin zengin olmak istiyorsunuz ancak bunu kendinizi güvende hissetmek için gerekli olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Hayatınızda istediğiniz güven duygusu ise buna alternatif çözümler bulabilirsiniz.


Hedeflerinize adım adım ilerleyin


Bir hedefi gerçekleştirmek için bir anda olmasını beklemek yanlış olur. Bu şekilde ilerlersek hayal kırıklığı yaşarız.

Hedefimiz için ilk adım ne olmalı

Hayallerimizi gerçekleştirmek için önümüzdeki günlerde yapılması gereken 3 şey nedir?

Hedeflerimiz doğrultusunda ilerlerken yanımızda kimler olmalı

Bu soruları kendimize sorarak ilerlersek ancak sistematik şekilde ilerlemiş olup, hedeflerimize yaklaşmış oluruz.

Evet bu yazıyı bitirirken 2023’te hangi duyguyu hissetmek istediğime karar verdim. Ve siz bu satırları okurken ben ilk adımı atmış olacağım. Unutmayalım değişime önce kendimizden başlamalıyız, eğer kendimizi değiştirirsek tüm dünyanın değişmesi ancak o o zaman mümkün olacaktır.