MUZO'NUN PENCERESİNDEN ''Sosyal Medya Herbokogları''

Efendim sanırım ‘herbokog’ dediğimde ne demek istediğimi herkes anlıyordur. O sebeple konuya direkt başlamak istiyorum. Sosyal medya kişinin kendi reklamını yapması açısından muhteşem bir alan. Öyle ya bunca yıldır biriken tecrübe artık özgürce anlatılan bir mecraya taşınıyor, yani herkes kendi bildiği konuyu artık istediği gibi sunum yapabiliyor. Görüntüde böyle peki ya gerçek de böyle mi?

MUZO'NUN PENCERESİNDEN ''Sosyal Medya Herbokogları''

Bende sosyal medyayı kendi işim gereği hem takip ediyor hem de reklam için kullanıyorum.  Ve bu mecralarda gezinirken birçok videoya denk geliyorum. Ve şahsi fikrim artık pek çok içerik sadece sosyal medya kirliliğinden öteye gitmiyor. Her video çeken ya da böyle bir hizmeti satın alan her konuyu biliyor gibi davranmaya ve ‘eureka evreka’ diye sanki tüm hayatın formülünü bulmuş gibi davranmaya başladı. Şimdi diyeceksiniz ki ‘herkes kendi fikrini söylemekte özgür‘ 

Elbette özgür

Peki sorun ne? Sorun halen kişisel gelişim hakkında tam olarak bir farklılık yaşamamış ve hatta bu konuyla sadece elinde ki akıllı telefon ne kadar hak tanıyor ise o kadar yol alabilmiş bir şahsın buna itibar etmesi. Toplum mühendisleri referans aldıkları değerleri de bilmek zorundalar. Herkes toplum mühendisi olmak hevesinde olunca sorun büyük oluyor.

Video içerik üretmek için hizmet satın almaya maddi gücünüz varsa ve görüntünüz de idare ediyorsa tamam işte yapın gitsin. Videoda konunun eğitimini almışsınız ya da konuyla hiç alakanız yok ne önemi var ki. Siz bir evliliği 45 yıl yürütme başarısını! gösterebildiyseniz siz zaten evrenin sırrını çözdünüz ve bizimle de paylaşın efendim.

İşin aslı öyle olmuyor. İşin aslı her yaşam hücresinin yolunun farklı haritasının olduğu ve farklılığın çok önemli olduğu, psikolojinin ana konusunun da bu olduğudur. Tavsiye dediğiniz şey sadece kendi bakış  açısıdır. Esas olan kişinin kendi açısını geliştirmesidir. Aile, ilişkiler ve kişisel gelişim bir mağazadan aldığınız bir ürün değildir. Zira kimsenin ruh bedeninin kalıbı bir başkasına uymaz. Kişiye özel kişiye aittir. 

O yüzden sayın her naneyi bilen uzman ‘Herbokoglar’  bi sessiz olun emi.  

Arkası haftaya