Karnaval Ruhunun Ateşli Ve Asi Kızı , Rio De Janeiro

Güney Atlantik Okyanusu kıyısında yer alan Rio de Janeiro, Brezilya’nın en havalı şehirlerinden biridir . Şelaleleri, kanyonları, yağmur ormanları, yüksek dağları ile tam bir doğa harikasıdır.

Karnaval Ruhunun Ateşli Ve Asi Kızı , Rio De Janeiro

Tropikal iklime sahip olan bu şehir, uzun kumsalları ile dikkat çekerken, geleneksel Brezilya dansı olan sambanın da en büyülü merkezidir . Her yıl düzenlenen Rio Karnavalı dünyada en çok tanınan festival olarak biliniyor. Sıcakkanlı, rahat ve mutlu  insanların etkisine girebileceğiniz bu şehirde renklilik, müzik ve ateşli dans figürlerini tüm hücrelerinizde  hissedeceksiniz. Brezil’yanın müthiş dans okulları var. Genelde bu karnavalı samba okulları düzenliyor. Tüm yıl Rio karnavalı yarışması için hazırlanıyorlar. Brezilya kültürünün yansıtıldığı bu karnavallar turizm için de büyük bir hazine haline gelmiştir. Şehirdeki festivaller iki ay boyunca devam eder. Karnaval takvimindeki en önemli etkinlik ise Samba Parade'dir.

Rio’da Brezilya’nın resmi dili olan Portekizce konuşuluyor. Portekizce’nin yanında İngilizce ve İspanyolca’da yaygın. Rio Türkiye’den 6 saat geride. Yaklaşık uçuş süresi ise 15 saat sürmekte.

16. Yüzyılın başlarında Guanabara Körfezi’nin Avrupalı kaşifler tarafından keşfedilmesiyle ilk olarak Fransızlara ev sahipliği yapan Rio De Janeiro, 1565’te Portekizliler tarafından yeniden kurulmuş. Rio tropikal iklim kuşağında yer alan bir şehir olduğu için yılın 12 ayı ziyaret edilebilir. Rio’nun en ateşli ve renkler cümbüşü mevsimi ise elbette ki yaz aylarıdır ve hava sıcaklığı bu aylarda 35 derece civarında oluyor.

Her yıl düzenlenen karnavalı, uçsuz bucaksız plajları ve insanı etkileyen doğası ile dünyada tanınan bu muhteşem liman kenti günümüzde 7 doğal harikadan biri olarak kabul ediliyor. Sugar Loaf Dağı, Corcovado Zirvesi ve Tijuca Tepeleri’nin denizle buluştuğu noktada bulunan liman kusursuz bir manzara sunuyor insana. 

Rio’da yer alan ve en az Copacabana kadar ilgi gören plajlar ise Lebnon, Joatinga olarak sıralanıyor. Rio plajları her yıl en az 3 milyon konuğu ağırlıyor.

 Aslında Sahiller ve plajlar konusunda Sao Paulo ya da Buenos Aires ile rekabet etmek için fazlasıyla meşgul bir şehir. Sonuçta Latin Amerika’nın en tarz ve dinamik metropolu burası. Muhteşem ten rengine sahip insanlar harika dağlar ve altın kumsallar arasında yaşıyorlar . Dolayısıyla güzellik ve şehvet, bu şöhretin her türlü önüne geçiyor .

Rio de Janeiro mutfağı ise tarih boyunca şehirde yaşamış olan Afrikalı, Portekizli ve Fransızlardan oldukça etkilenmiş görünüyor . Sahil boyunca sıralanan restoranlarda deniz ürünü çeşitleri bulunurken, özellikle sokak lezzetleri denemeye değer görülüyor;Baharatlı soslar, Hindistan cevizi sütü ile tatlandırılmış balık çeşitleri, tropikal meyve eşliğindeki ızgaralar ve sebze yemekleri Rio’nun yerel tatlarından. Churrascaria adı verilen restoranlar mutlaka deneyimlenmeli.  

Bu şık ve ateşli kadınların bir diğer tutkuları ise şüphesiz ki alışveriş merkezleri için gittikleri Sao Paulo olabilir ancak Brezilya tarzını belirleyen yer Rio’dur. Aklınıza sadece havana terlikleri ve tangalar gelmesin. Spor kıyafetler ve evet elbette dünyanın en seksi bikinilerini de burada bulabilirsiniz.

Uluslararası lüks markaları bulmak için Ipanema’nın Rua Garcia D’Avila’sına gitmeniz gerekiyor. İstediğiniz her şeyi bulabileceğiniz diğer büyük alışveriş caddeleri ise Leblon’da ki Avenida Ataulfo de Pavia olarak sıralanıyor . Her şeyi tek bir çatı altında bulmak istiyorsanız Sao Conrado bölgesindeki Fashion Alışveriş Merkezi’ne gidebilirsiniz.

Havana gömleklerinizi ve en seksi bikinilerinizi çantanıza atın ve plaja da gitseniz, renkli gece hayatına da girseniz ya da Niteroi’nin çağdaş sanat müzesine bile gitseniz her daim Rio’nun karşı konulmaz hareketliliği içinde olacaksınız. 

Ve dünyada bir kere bile olsa gidecek tek bir güne değecek olan Rio için herşeye değer değil mi beyler ?