Bardağı kim kırdı? Suyu kim döktü?

"Bir şeyleri değiştirmeye çabalayan, hatasını görebilen ve kendine yakışanı yapmaya gayret eden insanlara çok saygı duyuyorum. Karakteri hatasız olmak belirlemez, yapılan hatadan sonraki duruş belirler..." Bu görüşü, insan yaşamının yol haritasının şekillenmesinde ki reçete olarak benimseyerek var olanlara saygı duyuyorum.

Bardağı kim kırdı? Suyu kim döktü?

29 Mayıs sabahını bile beklemeden 28 Mayıs akşamından bu ana kadar, ülkenin yaşamsal tüm sorunlarını yok sayan havuz medyası ve sözde özgür, özgün ve bağımsız medyanın, yandaş kalemlerin ve maskeli süvarilerin "SUÇLU AYAĞA KALK" diyerek Sayın Kılıçdaroğlu'nu linç etme, CHP'ye Genel Başkan atama" mesailerini izlerken bu reçeteyi yeniden anımsadım. 

Evde kırdığı bardağı, döktüğü suyu " Ben değil abim, babam kırdı, kedi kırdı" diye şikâyet eden çocuk ya da seyir halinde ki araba hedefe son hızla giderken  "direksiyonunda bende varım" diyen KAPTAN  dostu yol arkadaşlarını (!) ilgiyle izleriz. Bu kitle, yol kazasının ardından "Ben değil, hata onda"  diyerek kenara çekilip değişim ister.  Değişim isteyenlere de kendi parmağı ile "Hatasıza gel" diyerek kendini gösteriyorsa,  toplumun demokrasi güçlerinin, emek, özgürlük, hak hukuk adalet" diyenlerin bir kez değil bin kez düşünmesi gerekir.

“Tek hatalı Sezar…”

Günlerdir, ülke gündeminden uzak,  "dedim, dedi, ben demiştim" senaryoları ile kendini gösteren "Hatasızlara !" ağır hasarlı arabayı  teslim etmeye çalışan kalemşörler de işin en ilginç yanını oluşturur. "Babamın mirası" dediği arabadan çıkarı için daha yola çıkmadan atlayıp direksiyonu başkasının elinde olan araçta yer kapmaya çalışanlar, şöyle bağırır; "TEK HATALI SEZAR, ÖYLEYSE ÖL SEZAR" 

Kendi iradeleri ile seçtikleri KAPTANI göstererek, "AĞIR HASARLI ARABAYI ONARIP YENİDEN YOLA ÇIKARMAK, O ARABANIN TÜM YÜKÜNÜ ÇEKEN, O ARACIN GERÇEK SAHİPLERİNİN, O ARAÇ HEDEFE ULAŞSIN DİYE MADDİ MANEVİ HİÇ BİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇINMAYAN EMEKÇİLERİNİN BİRİNCİL GÖREVİ OLMALIDIR.” Uzaktan bakıp, derinliksiz eleştiriler yapanlara en iyi cevap bu şekilde verilecektir…

BRUTUSLER, GÜNLÜK YAŞAMDA DA, ÇALIŞMA HAYATINDA DA  SİYASAL YAŞAMDA DA HEP VARDI, VAR OLACAKTIR. O NEDENLE KİM HATALI KİM HATASIZ ARAYIŞINI DA, ARABA KAZA YAPMADAN ÖNCE "ÇOK YAŞA SEZAR"  diye bağıranlar arasında aramak en doğrusu olur. 

Bir yandan ELİNİ KAPTANIN OMUZUNA ATIP, KAPTANA gaz verirken öte yandan kaptan Köşkünden  kıpırdayan her canlıyı selamlayıp, parmağı ile KAPTANI gösterip "BERABERİZ" diyenlere bir kez daha sormakta yarar var; 

HEM, DÜZ YOLDA SEYREDEN ARAÇTA KAPTANIN  YANINDA OLAYIM HEM İLK KAVŞAKTA HASAR ALAN ARAÇTAN UZAKLAŞIP, "KAPTAN KAYBETTİ. BEN KAZANÇLI ÇIKAYIM" REFLEKSİNİ ANLAMAK MÜMKÜN MÜ?  KİM İÇİN KİMLER İÇİN KAZANÇ?  O KAPTAN GİYSİSİNİ GİYMEK İÇİN  HATADA BENİM PAYIMDA VAR diyerek, PAYINIZA DÜŞEN HATALARDAN ARINMAK GEREKMEZ Mİ?