Eski Ülkü Ocakları Başkanı Cinayeti Davasında Sıcak Gelişme: 22 Şüpheliye İddianame Kabulü!

Ankara'da eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in silahla öldürülmesine dair soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame, 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 22 şüpheli tutuklunun yargılanacağı dava, önümüzdeki günlerde başlayacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturma neticesinde, iddianamenin geçtiğimiz hafta mahkemeye sunulduğu ve şimdi duruşma için tarih belirleneceği belirtildi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Cinayeti Davasında Sıcak Gelişme: 22 Şüpheliye İddianame Kabulü!

Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi İle Yargılanacaklar


145 sayfa uzunluğundaki iddianamede, cinayeti direkt olarak gerçekleştiren tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağci ve ona yardım eden Vedat Balkaya ile Suat Kurt hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Örgütlü eylemin arkasında olduğu ileri sürülen Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş da azmettirici olarak anılan suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.



 Adli Kontrol Altındaki Şüphelilerin Durumu Devam Ediyor


Olaya karıştığı iddia edilip adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 17 şüpheli ile ilgili işlemler de devam etmekte. Yargılama sürecinin detayları, duruşma tarihi netleştiğinde daha fazla ortaya çıkacak.